Σχέδιο Online

ζωγραφική Οι Μάγοι

Οι Μάγοι

Οι μάγοι από την Ανατολή είναι τρεις χαρακτήρες που εμφανίζονται στην Καινή Διαθήκη της Βίβλου, που ήρθαν στη Βηθλεέμ, καθοδηγείται από ένα αστέρι στο μωρό Ιησού. Σύμφωνα με την παράδοση, αυτές οι τρεις σοφοί προσφέρθηκε να γεννήθηκε ο Θεός δώρα όπως χρυσό, λιβάνι και σμύρνα. Οι τρεις βασιλείς είναι Melchior, το λευκό βασιλιά και άνω; Caspar, ο ξανθός μεσήλικας βασιλιάς και Balthasar, το μαύρο βασιλιά και έναν, τον νεώτερο από τα τρία. Αυτοί οι τρεις χαρακτήρες βιβλική συμβολίζουν όλη την ανθρωπότητα.
Οι τρεις βασιλιάδες από ανατολάς ταξίδεψε με τις καμήλες τους για μεγάλο χρονικό διάστημα στην έρημο, μετά από ένα μαγικό αστέρι στον ουρανό που οδήγησε στον τόπο όπου θα μπορούν να βρουν το βρέφος Ιησού. Οι βασιλείς ήταν ντυμένοι με όμορφα ρούχα και ακρωτήρια και με το κεφάλι καλυμμένο με τουρμπάνια ή κορώνες. Καμήλες τους ήταν επίσης όμορφη λουρί και κουβέρτες.
Η σκηνή του η προσκύνηση των μάγων είναι επίσης γνωστή ως τα Θεοφάνεια και ήταν συχνά απεικονίζεται στην χριστιανική τέχνη, σε όλη την ιστορία. Τη γιορτή των Θεοφανίων στις καθολική θρησκεία γιορτάζεται στις 6 Ιανουαρίου, την ημέρα των τριών σοφών ανδρών.
Σε ορισμένες χώρες, υπάρχει μια παράδοση ότι τα παιδιά λαμβάνουν δώρα κατά τη διάρκεια της νύχτας βασιλιάδες, παραμονή των Θεοφανείων, όπως ακριβώς ο Ιησούς έλαβε τα δώρα των μάγων που ήρθαν από την Ανατολή. Οι τρεις βασιλιάδες λαμβάνουν βοήθεια από τις πολλές σελίδες για να είναι σε θέση να διανείμει όλα τα δώρα κατά τη διάρκεια αυτό το μαγικό βράδυ.
Εδώ τα παιδιά θα βρουν, όμορφο και ποικίλα χρωματίζοντας σελίδες των μάγων. Από το ταξίδι με τα πόδια ή μια καμήλα, μέσα από την έρημο μετά το αστέρι μέχρι την ώρα της λατρείας και την παράδοση των δώρων για το βρέφος Ιησού.